CM 2010 – zilele 6-7

Da ! Au început să joace fotbal. Tonul îl dau sud-americanii, cu victorii pe linie pentru Uruguay, Argentina şi Chile, la care, cu voia voastră, voi alătura şi Mexicul. Se pare că va fi respectată tradiţia, care spune că niciodată o echipă europeană nu s-a impus în afara continentului nostru.

În plus, am mai bifat câteva mici răzbunări.

Mă bucur că Africa de Sud nu va merge mai departe. Vuvuzelele sunt cel mai mic rău în această ţară care şi-a primit oaspeţii cu pistolul la tâmplă. Şi se pare că setea de putere a lui Blatter nu se va opri aici. Vrea să ne bage pe gât un campionat mondial în Qatar doar pentru că l-a mânjit şeicul-şef de acolo cu ceva mărunţiş.

Îmi pare bine că au pierdut spaniolii. Ambiţia lor nemăsurată îi va mobiliza suficient pentru a merge mai departe şi a arăta ceva. Chiar dacă în optimi îi aşteaptă, cel mai probabil, Brazilia.

Sunt satisfăcut de faptul că francezii au luat iar ţeapă. Am admirat întrucâtva generaţia lui Zidane, dar lotul de azi (plus antrenorul, total depăşit de situaţie) nu poate emite pretenţii câtă vreme n-a înscris niciun gol, n-a mai câştigat la un turneu final de la semifinala mondială din 2006 şi, mai ales, a făcut trei egaluri cu România (!) în ultimii doi ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.