Texte de duminică după-amiază… (6)

Pentru că e primul episod pe anul ăsta, vom începe cu un citat superb: „…dacă ai avea de ales, să mori sau să-ţi cobori cuvintele în pământ, în locul tău, să fie mâncate de viermi, şterse, uitate, iar tu să rămâi deasupra trăind veşnic, ce-ai face?” (Cristian Tudor Popescu)

Iulian Leca este mirat, amuzat, şocat şi dezgustat de interpretările şi judecăţile pe care le-a stârnit filmul “Avatar”, considerând că nu are rost să ne entuziasmăm în faţa unui “mănunchi de imagini frumoase şi lipsa de imaginaţie în a le folosi mai ingenios”.

Stash revine în serialul nostru cu o poveste despre povara pe care o reprezintă în ziua de azi călătoria cu avionul. “Să mergi cu avionul în mileniul trei a devenit un coşmar. Dacă după un atentat ratat s-a declanşat asemenea psihoză, imaginaţi-vă ce va fi când jihadiştii vor reuşi unul.”

Şerban Huidu îşi ia la revedere la un prieten pierdut, amintindu-ne că “o întâlnire cu prietenii, paharul de vorbă aferent, o plimbare sub clar de lună, privitul cerului într-o zi senină, mirosul primăverii, o melodie bună, primul fum de ţigară, sărutul furat iubitei în parc sau pur şi simplu faptul că te trezeşti de dimineaţă, sunt lucruri care i se întamplă şi celui mai bogat miliardar al lumii şi ar trebui să le preţuiască mai mult decât tot porcoiul de bani care-l stresează îngrozitor.”

Alex Mihăileanu mi-a adus aminte de pana de curent de săptămâna trecută. Şi pune pe tapet un concept interesant: “hyperlocal media”. Adevărul e că n-am găsit mai nimic despre evenimentul respectiv în orele ce l-au succedat.

Andreanum e în ton cu dezamăgirea de care suferim toţi în aceste zile. Titlul postului ei e mai mult decât sugestiv: “Der Kleiner Muck”.

Vlad Petreanu a avut de-a face cu un hoţ de supermarket. Care i-a furat coşul.

În sfârşit, să aplaudăm apariţia unui blog de poet. Dar şi revenirea în forţă a “Echipei de Şoc”.

Hai că merge şi o glumă:

During a recent password audit in a company – it was found that a person was using the following password:
MickieMinniePlutoHueyLouieDeweyDonaldGoofySacramento
When asked why such a long password – she said she was told it had to be 8 characters and include at least one capital.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.