Pas greşit…

figAvem următoarea demonstraţie matematică:

Să presupunem că a = b.
Putem scrie că a2 = ab.
Dacă adunăm a2 în ambele părţi: a2 + a2 = a2 + ab
Adică 2a2 = a2 + ab
Scădem 2ab din ambii membri ai ecuaţiei:
2a2 – 2ab = a2 + ab – 2ab
Rezultă 2a2 – 2ab = a2 – ab, adică 2 (a2 – ab) = 1 (a2 – ab)
Împărţim în fiecare parte la a2 – ab… şi obţinem 1=2

Unde e greşeala ?

2 thoughts on “Pas greşit…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.