E trist…

În ciuda faptului că unii m-au considerat narcisist, sunt trist că am anticipat corect. Că jumătate n-am vrut să ieşim la vot. Şi că cealaltă jumătate a stat la cozi ore în şir, măcinând idealuri în lipsă de altceva mai bun.

E trist că două treimi din cealaltă jumătate continuă să susţină nişte partide care ne-au băgat pumnul în gură în ultimele două decenii (fiecare în stil propriu – unul prin cenzură cruntă, celălalt vomitându-ne în prag).

E trist că Băsescu e bolnav de putere, că Geoană citeşte robotic de pe foaie… dar cel mai trist e că Antonescu a răsturnat brusc găleata cu pretins bun-simţ. E trist că n-a ştiut să accepte demn înfrângerea (care e, de fapt, o victorie – rezultat bun plus poziţie de forţă la negocierea guvernului) , cu acea eleganţă specifică intelectualilor.

E trist că mă bate iar gândul să nu votez, deşi probabil că voi merge să pun ştampila pe Geoană. Oricum, normalitatea n-are cum să existe vreodată în această ţară.

E trist că am cuibărit în colţul sufletului sentimentul că Antonescu i se va alătura lui Băsescu, moment în care relaţia dintre mine şi politică s-ar curma iremediabil.

Dar cel mai trist este că, vreme de o săptămână, pe blog n-a fost decât politică. Şi, zău, nu ştiu dacă meritaţi aşa ceva.

3 thoughts on “E trist…

 1. Vreau sa iti spun ca in confruntarea dintre cei trei de la ‘tembelizie’ , am lasat capul in jos la show-ul neasteptat al lui Antonescu.
  Sa fiu cinstita ma gandeam sa il votez. Dar nu un boy-ish militant.
  Nu asta am asteptat de la cineva de la care am pretentia sa scoata tara din hau. 🙁

  E o situatie .. grea , ce mi-e ca era Tovarasul Ceausescu, iar acuma e Tovarasul Dumnezeu, iar birurile le tine in spate prostimea.

  Si lumea face haz de necaz, si o duce mai departe ca boii! 🙄

 2. Un politician daca nu e curva nu se defineste ca politician.
  Din punctul meu de vedere la Basescu gasesc doar vina de a pastra pe langa el niste paiate ca Udrea , Berceanu , Cocos etc.
  Politica lui externa mi s-a parut BUNA , iar cea interna cu sa traim Bine.. e trasa de par dar ce sa faci cand te “suspenda” parlamentul sau iti baga PE GAT LEGI IDIOATE ca legea1/2009 pentru care NU avem bani sa platim despagubiri dar vom plati…. candva
  Fiti realisti. Se putea fura mai mult dar cand sunt mai multe javre PE UN CIOLAN e bine sa le lasi sa se incaiere.
  Eu votez cert cu BAse si sper sa-si dea la gioale cu PSd-ul .Ceea ce nu-mi place nici mie nici multora care mai au creier este ca PNL se arunca cu capu-nainte in bratele PSD , uitand de ceea ce astia sunt in stare…
  A o doctrina mai apropiata decat de PLD decat doctrina neocomunistilor din PSD
  Sa fiu aliat cu Almanahe , ILiescu , Hrebe , Nastase , NEVER!
  Daca as VOTA cu Geoana inseamna ori ca nu m-au batut suficient minerii ori sunt sunt suficient de destept sa ma pish impotriva vantului…

 3. @Politika eu personal nu ma uit la Basescu in termeni de vinovat sau nevinovat.
  Ma uit la gindirea lui si remarc ca are o viziune de totalitarism. Are tendinte de a decide dar nu de a comunica cu altii sau de a auzi ce zic altii. E extraordinar de grav lucrul asta.
  Geoana, este diplomat. Nu se pripeste. Nu e impulsiv. Si e un lucru esential.
  Darrrrrr, SLEAHTA lui, nu este de acceptat, sau ma rog, doar daca ne punem capul pe esafod.
  Iar CAntonescu, cantind ‘Hai cu soimii patriei’, mi-as dori sa poata (!?)alege vulturi, si nu *granguri* !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.