Texte de duminică după-amiază… (1)

De ziua regelui Mihai, Mihnea Măruţă, ne face cadou compunerea unei fiice.
Eram copil atunci când am înţeles că există o parte din acest om care nu ne aparţine nouă. (…) În viaţa lui era o altă dimensiune, cumva deasupra noastră; era ceva diferit, important, nu ca o meserie sau o slujbă, ceva mult mai cuprinzător şi mai profund.  Şi totuşi, acel ceva era, într-un fel, şi o parte din noi. Sentimentul de apartenenţă a crescut odată cu noi şi ne-a adus şi mai aproape de omul despre care vă vorbesc.

De Maio reconfigurează relaţia dintre Dumnezeu şi Diavol
Îl străbătu o idee. “Ce-ar fi să inventez eu ceva care să se situeze între noi, să aparţină şi unuia şi altuia, să poată despărţi şi apropia, să dea viaţă şi să ucidă, în acelaşi timp?”

Dono face o incursiune în lumea adolescenţei, amintindu-ne de melodiile preferate de băieţi…

Ireena ne explică de ce nu merită să faci o facultate în România, pentru o diplomă care, de cele mai multe ori, nu-ţi asigură nici cunostinţe mai bogate, nici un loc de muncă mai bine plătit.

Descoperă.ro ne anunţă că o agenţie de turism britanică a închiriat o navă de croazieră pentru a organiza “Titanic Memorial Cruise” în 2012, când se vor împlini o sută de ani de la tragedie. Toate cabinele au fost deja vândute.  Cum ar fi dacă s-ar scufunda 😀 ?

În sfârşit, Moshe&Mordechai, ne povestesc o întâmplare cu nişte cărţi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.