Scrisoare către unul dintre aleşii noştri…

breazaStimate domnule primar Nicolae Ferăstrăeru,

În calitatea mea de compatriot al alegătorului care v-a tras la răspundere (ce tupeu, dom’le!) pentru faptul că n-aţi reuşit să asfaltaţi o stradă şi care a mai făcut şi fotografii pocinogului, doresc să vă informez că dumneavoastră vă aflaţi în poziţia actuală datorită tuşului irosit de domnia lui.

Sunt convins că faceţi foarte multe lucruri, unele dintre ele de-a dreptul ezoterice şi de neînţeles pentru cetăţenii pe care-i păstoriţi.  Printre acestea se numără, desigur, şi răspunsurile elegante la notificările lor.

Permiteţi-mi totuşi să vă recomand angajarea unei persoane de încredere, care să va redacteze adresele. Las deoparte remarca legată de denumirea Programului Operaţional Regional (prin care totuşi finanţaţi nişte proiecte importante, când nu scrieţi epistole alegătorilor).  Se simte nevoie unui om care să nu lase pauze inutile printre ghilimele şi virgule, care să ştie unde să plaseze semnele de punctuaţie (mare atenţie cu propoziţiile intercalate) şi care, în general, să dea o nota de profesionalism textului.

Pentru că altfel nu mai putem degusta miştoul rezident în adâncurile frazei.

Al dv., proaspăt călător pe Riviera Franceză…

Dacă nu ştiaţi despre ce e vorba, citiţi aici.

foto cotidianul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.