Terminăm şi noi odată revoluţia aia ?

Timişoara a pornit Revoluţia împotriva întregului regim comunist şi întregii sale nomenclaturi şi nicidecum pentru a servi ca prilej de ascensiune politică a unui grup de dizidenţi anticeauşişti din interiorul PCR-ului. Prezenţa acestora în fruntea ţării face moartea eroilor din Timişoara zadarnică.

Preşedintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărţirii noastre de comunism. Activiştii au fost acei oameni care şi-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist şi a beneficia de privilegiile deosebite oferite de acesta. Un om care a făcut o asemenea alegere nu prezintă garanţiile morale pe care trebuie să le ofere un Preşedinte.

Timişoara nu a făcut revoluţie pentru salarii mai mari sau pentru avantaje materiale. Pentru acestea era suficientă o grevă. Majoritatea timişorenilor ştiu ceea ce toţi economiştii se străduie în aceste zile să aducă ţării la cunoştinţă: mărirea în acest moment a salariilor ar declanşa automat inflaţia, aşa cum s-a întâmplat în unele state est europene. Iar inflaţia odată pornită, sunt necesari ani de eforturi pentru a o stopa. Numai creşterea producţiei, deci a cantităţii de marfă aflată pe piaţa va permite, în paralel, creşterea generală a nivelului de salarizare. În plus, pentru bugetul sărac al României, prioritare trebuie să fie acum cheltuielile destinate restabilizării unui nivel minim de civilizaţie. Se impun, de pilda, investiţii urgente în domeniul asistenţei medicale şi salubrităţii.

Textul integral al Proclamaţiei de la Timişoara

One thought on “Terminăm şi noi odată revoluţia aia ?

  1. Prin ’60 eram pe terminate cu şcoala generală. Pe atunci se folosea “sintagma : greaua moştenire a regimului burghezo-moşieresc”. La vîrsta aceea, ’39 mi se părea o dată de dinainte de facerea lumii…
    Prin ’80 şi ceva, tot de “greaua…” se vorbea.
    “Revoluţia” din ’89 va continua … pînă la … schimbarea regimului (încă vreo 20-25 de ani)… Părerea mea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.