Continua infiltrarea…

… insidioasa, as putea spune, a religiei, in cea mai pura forma de prost gust. Se pare ca Darwin are zilele numarate. Si nici filozofia nu se simte prea bine. Iata stirea.

Nu, nu ma mai lansez in nicio tirada la adresa industriei bisericesti si a modului in care intelege sa incalce legile unui stat laic.

O sa raman cu satisfactia de a face misto de preotul care vine sa oficieze la deschiderea scolii, cu ranjetul pe care o sa-l trag profesoarei de religie la prima nota slaba pe care o s-o puna Ioanei si cu dorinta de a o invata mai departe pe fiica mea ca trebuie sa stie cat mai multe lucruri despre lume, ca sa nu manipulata de aceasta societate cel putin bizara in care traim.

P.S. Daca nu va deranjeaza sa filosofati, iata un site interesant cu texte din Aristotel, Bertrand Russell, Epictet, Nietzsche, Montaigne, Platon, Pitagora si altii.

One thought on “Continua infiltrarea…

  1. Nu îmi place să filozofez.
    În schimb, am o fiică pe care am încercat să o îdoctrinaz ÎMPOTRIVA creaţionismului. La şcoală nu pera s-a omorît cu religia (obligatorie). Nici ea, nici diferiţii preoţi pe funcţie de profesori de…
    Acum, are vreo 23 de ani. M-a lăsat fără replică spunîndu-mi că nu-i pasă de evoluţie şi că, cea mai acceptabilă, pentru ea, este creaţia…
    Experienţă trăită, ce mai….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.